Infrastruktura

V Konjeniškem centru Celje je na razpolago 46 svetlih in zračnih boksov za konje v treh hlevskih enotah, pokrita jahalnica, zunanje jahališče, sprehajalna naprava obložena z gumo in garderoba za jahače.

Pod mogočnimi lesenimi oboki v osrčju Centra se nahaja pokrita jahalnica v velikosti 65x32 m. Zunanje jahališče je v velikosti 90x60 m, ki ga je možno razdeliti na dve manjši jahališči v velikosti 60x45 m. Obe jahališči sta pokriti s kremenčevim peskom najvišje kakovosti in opremljeni z namakalnim sistemom ''Ebbe-Flut'' (plima-oseka), ki omogoča stalno in enakomerno vlažnost podlage, s tem pa tudi primerno trdnost.

V neposredni bližini hleva je postavljena sprehajalna naprava za šest konj. Tla v sprehajalni napravi so obložena z gumo, ki preprečuje poškodbe. Sredinski prostor je predviden za ''aqua-trainer'' za dva do tri konje in bo namenjen rehabilitaciji konj po poškodbah.

Jahališča je možno tudi najeti, za izvedbo raznih seminarjev, strokovnih izpitov in drugih dogodkov.

Konjeniški center Celje

Pokrita jahalnica in zunanje jahališče ter spremljevalni objekti omogočajo odlične pogoje za konjeniške aktivnosti ne glede na letni čas.

Center poleg konjeniške dejavnosti obsega tudi kavarno in restavracijo, kjer redno prirejamo raznolike dogodke, ter gostimo vedno znova zadovoljne obiskovalce.

Kontakt

Konjeniški center Celje
Lopata 43, 3000 Celje

  info@konji-celje.si

  +386 40 646 367

Zeleni ključ - Green Key

Copyright © Konjeniški center Celje 2024

Produkcija: Interplanet